pondělí 7. září 2015

Seznámeni v Poříčí!

Ano, sedím tu v obýváku, vyčerpaná, ale najedená, před pár hodinami přijetá. Po odklikání množství fejsbukových žádostí o přidání mezi přátele, jsem se rozhodla dát do psaní o tom, jaké to vlastně bylo.



Dojmů a zážitků je spousta. Teď je ještě zformulovat do pár alespoň trochu čitelných odstavců.


Začněme hyperbolickým souhrnem mých emocí: 


Musím se přiznat, že se mi původně na seznamovák moc nechtělo. (Měla jsem pocit, že seznamovák je první krok do začátku školy a přece jenom úplně "vyprázdninovaná" jsem si ještě nepřišla.) ALE, po tom, co jsem poznala fakt nemálo fajn lidí a dostala informace o tom, co vše je na fakultě možné, musím říci, že se vskutku těším.


Plzeňské "Dobronice" se konají v Horním Poříčí. Ano, Plzeň je originál. Jedná se o pěkný, čistý, dobře vybavený areál UK, umístěný v přírodě u řeky. Bydlí se v chatkách, k dispozici je mnoho hřišť - můžete si zde zahrát téměř vše od ping pongu po beach volleybal. Milou společnost vám poskytnou zdejší zdomácnělé kachny :).



Náplní našeho kurzu byly zpočátku seznamovací hry, sportovní aktivity (počasí jak stvořené), medická olympiáda, bujaré večery a vše zakončilo to nejlepší překvapení ve formě "křtu mediků".


Jak to šlo popořadě:


Vše začalo zhruba v 11.00, kdy jsme se zde konečně všichni sešli. Někdo přijel busem z Bolevce, někdo po své ose.

Na začátku jsme dostali plzeňská trička a poté následoval první (pro některé lehčí či složitější) úkol - rozdělit se po trojicích do chatek. Po rozpačitějším roztřídění jsme si vyslechli motivační přednesy významných tváří naší fakulty. Dokonce se na premiéru dostavil i samotný děkan.

Po obědě následovalo dělení další, tentokrát do 6 soutěžních skupin a následovaly tradiční, ale svou roli plnící poznávací hry.

Na ně nadále navazovaly již zmíněné sporty. Celkově se jich ve dvou dnech a 6 skupinách vystřídalo 6 - volejbal, fotbal, basket, fitness, tenis, kánoe dále jsme mohli vyzkoušet i florbal a ping pong. Lekce byly vedeny učiteli tělocviku naší fakulty a musím říci, že to byla zábava. (Až na to, že jste díky vyšším teplotám měli například na basketbalovém hřišti chvílemi pocit, že vám vzplane hlava..)

Po večeři následovaly přednášky od našich starších kolegů, kteří nás informovali o prváckých předmětech a zkouškách, medických organizacích, mimoškolních aktivitách a jiných věcech, které se studentovi v prvním ročníku a v novém městě mohou hodit :).

Druhý den začínal relativně brzkou snídaní (ano, nebylo to jedno z nejlepších vstávání) na niž navazovala "medická olympiáda". Opět musím vychválit naše organizátory, protože jejich nápadité úkoly byly doopravdy zábavné :) Po obědě jsme dojeli náš sportovní maraton a večer bylo vyhlášení nejúspěšnějších skupin.

Zlatým hřebem našeho seznamováku byl "křest mediků". Musím říci, že pro mě bylo pomalu těžký při našem hromadném sňatku s Čihákem neuronit slzičku.

A závěrem:


Účast na seznamovacích kurzech všem vřele doporučuji! Pokud chcete poznat nové spolužáky a zároveň něco zažít, není nad čím váhat.


Teď už zbývají jen velké díky všem organizátorům, kteří s námi trávili svůj volný čas a věnovali tolik úsilí přípravě. Stálo to za to!

7 komentářů:

  1. Představa vzplanuté hlavy mě opravdu pobavila :D My jsme v Horním Poříčí byli na sporťáku s gymplem, tak vím, jaký je to tam pěkný :)
    Teď jsi pěkně namotivovaná a zbývá jenom ten začátek semestru... :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, to pořasí bylo vážně vraždedný, tím spíš nechápu, jak teď může být zase 15 :D
      Jojo, areál opravdu chválím :)
      Už se to pomalu blíží.. :)

      Vymazat
  2. Ahoj, co si prosím mám představit pod pojmem ''medická olympiáda''? Trochu mě to děsí :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děsit tě v žádném případě nemusí :) Jednalo se o různé vtipné, ale i zajímavé úkoly jako překonávání v týmu různých překážek se zavázanýma očima, pití "močoviny" z takových těch čůracích sáčků :D, závody s učebnicema a horkým "kafem", potom ale i vědomostní kvíz z první pomoci nebo jsme se měli nazpaměť naučit básničku a tak.. byla to legrace :)

      Vymazat
  3. To zní skvěle! :)) Mě čekají Dobronice zítra, takže doufám, že přijedu stejně nadšená, jako ty :) Ať se ti daří ve škole:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pořádn si to užij, bylo to super! Děkuji a tobě též! :)

      Vymazat
  4. Seznamovak je pro všeobecný i zubni společný?��

    OdpovědětVymazat